niedziela, 26 lutego 2012 12:56
Poprawiony: poniedziałek, 20 lutego 2017 20:51
Wpisany przez Administrator
Przykładowe menu:
Na powitanie:
szampan,
Danie główne:
rosół z makaronem lub zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym,z brokułów z migdałami,z pora z grzankami,z selera z grzankami,z pomidorów z grzanką,
trzy rodzaje mięsa( do wyboru):kotlet schabowy tradycyjny,brizol wieprzowy, sznycel z indyka,kotlet de volaille, filet z drobiu z mozarellą w boczku, filet z drobiu faszerowany szpinakiem lub suszonymi pomidorami,kotlet szwajcarski,
roladki drobiowe, roladki wieprzowe , zrazy wołowe po staropolsku,pieczeń ze schabu lub z karczku w sosie własnym.
ziemniaki z wody, mus ziemniaczany z koperkiem, ziemniaki zapiekane w ćwiartkach, kluski śląskie, kopytka pieczone z ziołami
kapusta zasmażana z kminkiem, marchewka z groszkiem, buraczki glazurowane ze śliwką suszoną,
bukiet surówek.
Danie serwowane przed północą:
Boeuf Strogonow,
flaki,
zupa gulaszowa,
bogracz.
Dania serwowane po północy (dwa do wyboru):
stek wieprzowy,
udko faszerowane,
karczek w sosie myśliwskim,
zraz zawijany po staropolsku z boczkiem i ogórkiem,